Balenciaga Mengatasi Gucci Sebagai Jenama Paling Laris Di Dunia

Walaupun Louis Vuitton, Hermès dan Gucci dinamakan sebagai jenama fesyen terbaik di dunia pada tahun ini oleh konsultasi jenama global, Interbrand, menurut data terkini yang dianalisis bersempena dengan Business of Fashion, Balenciaga kini telah mengatasi Gucci  untuk label fesyen paling laris dalam industri.

Sebelum itu, admin nak beritahu apa itu Lyst,  

Lyst adalah enjin carian fesyen global yang menghubungkan berjuta-juta pembeli di seluruh dunia dengan barangan yang ada mempunyai lebih dari 12,000 pereka dan kedai yang terlibat.

Dalam Index Lyst mereka ada menunjukkan jenama yang mendominasi dan paling popular di dunia dan produk yang membuat jualan teratas.

Pada suku kedua tahun 2017, Gucci menduduki tempat pertama, diikuti oleh Yeezy dan Balenciaga sebagai tempat kedua dan ketiga.

Walau bagaimanapun, Balenciaga terus meningkat dalam ranking pada suku tahun ketiga 2017, dengan Gucci kini jatuh ke tempat kedua dan OFF-WHITE meningkat kepada ketiga, melonjak 31 tempat sejak suku sebelumnya.

Lyst berkongsikan bahawa kenaikan Balenciaga adalah kerana logo baru dan kediaman colette mengekalkan jenama itu menjadi utama dalam dunia, sementara Demna Gvasalia terus merancang produk yang memacu kepada fesyen dalam talian.

Selain itu, mereka juga memuji Gucci sebagai “pemain yang konsisten . “

Mengelilingi 10 teratas adalah Vetements, Givenchy, Valentino dan kemudian Saint Laurent, manakala Stone Island juga melompat dari 41 hingga 8, diikuti oleh Moncler (sebelumnya 20) dan akhirnya Raf Simons (sebelum ini ke-21).

Selain itu, sebagai tambahan kepada ranking jenama teratas, Indeks Lyst suku ini juga menunjukkan rapper yang paling berpengaruh dalam fesyen.

Kanye West mengambil tempat teratas, dengan Nicki Minaj, Pharrell Williams, Cardi B, Drake dan A $ AP Rocky mengatasi enam pemain teratas. Ini infografik yang telah disediakan oleh bussiness of fashion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *